ESTEM DE CELEBRACIÓ. JA SÓN TRES

Hem arribat a la tercera edició de la trobada dels 3COLORS i sembla que hem aconseguit una fita que veiem llunyana. Quan varem començar, ningú pensava en la continuïtat, va ser un rampell que va sortir bé, dut per l'entusiasme i les ganes d´exposar.

L'any passat varem encetar l'exposició temàtica, Eros i Tramuntana. Va ser una activitat portada per un grup compacte i ja coneixedor  dels mecanismes d'una exposició cara al públic. Un èxit.                    Enguany s'han diversificat les feines i ens trobem davant d'un equip que podria ja actuar professionalment en el món de la cultura.

No podem oblidar l'orígen d'aquesta paraula. Cultura en moltes de les llengües europees vol dir cultiu. De la terra i de l'esperit. I el cultiu personal lliga molt amb allò que sempre us dic, "pintar ajuda a crèixer".
Crèixer, afegir una experiència nova cada vegada que agafem el pinzell, hauria de ser el nostre objectiu. Donar a l'acte de pintar, el sentit de l'aventura perqué si el desproveïm d'aixó el limitem a un simple exercici.

En el món cultural cada dia hi ha mes professionals intermitjos, coordinadors, promotors que obliden el sentit real de la paraula. O be obliden que l'art s'alimenta de l'ètica, d'allò que conforma l'entramat de coneixements i sentiments que ens confereix el títol de persona. L'art es una activitat de l'esperit dirigida a les emocions de les persones, i no a la "gent" com s'han acostumat a anomenar-nos en un sentit que sona a "multitud", "muchedumbre", "populacho" o "plebe".

L'art, o alló que entenem per art, ens ajuda a ser persones.

 Amb el lema dels COLORS i LA PARAULA ens trobem davant d'una experiència nova entre nosaltres, un quadre i un llibre d'artista. Per les persones que llegeixin aquestes ratlles els pot semblar estrany fer un llibre únic, però si veniu a veure l'exposició ho entendreu perfectament.                        
Com l'any passat hi ha un motiu, lema, objectiu, que cohesiona l'exposició: La poesia.

Crec que la poesia està molt a prop de la pintura, com la música, o entremig de les dues i podriem dir que les paraules conformen un jeroglífic sensible que ens atrapa i ens porta per camins amagats.



EL COLOR I LA PARAULA

D'aquí uns mesos farà deu anys que ens va deixar Miquel Martí i Pol.                                                       
Ens ha semblat adient dedicar-li aquest treball conjunt, aquesta incursió en el mon de la poesia. El seu treball, extens, ampli i profund ens toca les fibres mes íntimes.                                                              Cada artista ha desenvolupat les seves sensacions en un sol quadre.                                                      Fugint de la il·lustració, cada quadre parla de moltes coses personals i intransferibles, i la part gràfica i literària, origen de tot plegat, queda recollida en el llibre d'artista que cadascú ha aportat.
Es una nova experiència que no podeu deixar de visitar.


p u j o l b o i r a

No hay comentarios:

Publicar un comentario